Ericsson kommenterar rapportering i media om en uppgörelse av pågående amerikanska FCPA-utredningar

Press release  |  dec 05, 2019 08:01 (GMT +00:00)

About Ericsson   #Ericsson

Available in English Svenska

Som tidigare meddelats, är Ericsson (NASDAQ: ERIC) i slutdiskussioner med U.S. Department of Justice (DOJ) och Securities and Exchange Commission (SEC) om en uppgörelse gällande deras utredningar om bolagets efterlevnad av U.S. Foreign Corrupt Practices Act (FCPA).

I ljuset av medieuppgifterna kring uppgörelsen av utredningarna kommer bolaget inte att kommentera mer än att bekräfta att avsättningen om USD 1,2 miljarder fortfarande är den rådande uppskattningen av medel behövda för att täcka den finansiella sanktionen samt övriga relaterade kostnader, vilket kommunicerades 26 september 2019.

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

FÖLJ OSS:

Prenumerera på Ericssons pressmeddelanden här.

www.twitter.com/ericsson
www.facebook.com/ericsson
www.linkedin.com/company/ericsson

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION:

Ericsson Newsroom

media.relations@ericsson.com
(+46 10 719 69 92)

investor.relations@ericsson.com
(+46 10 719 00 00)

Om Ericsson

Ericsson möjliggör för leverantörer av mobilkommunikation att tillvarata det fullständiga värdet av uppkoppling. Företagets erbjudande sträcker sig över områdena Networks, Digital services, Managed Services och Emerging Business och är utvecklat för att stödja våra kunder att digitalisera sin verksamhet, öka effektiviteten och att hitta nya intäktskällor. Ericssons investeringar i innovation har möjliggjort för miljarder människor världen över att ta del av nyttan med telefoni och mobilt bredband. Ericssons aktier är noterade på börserna Nasdaq Stockholm och Nasdaq New York. www.ericsson.com.