Ericsson presenterar ny verkställande ledning

Per-Arne Sandström har i dag utsetts till vice koncernchef och vice verkställande direktör i Ericsson. Karl-Henrik Sundström har utsetts till finanschef. Tillsammans med Carl-Henric Svanberg utgör Per-Arne Sandström och Karl-Henrik Sundström Ericssons nya verkställande ledning från och med 8 april 2003.
Press release
mar 17, 2003 15:01 (GMT +00:00)
Per-Arne Sandström har under sina 15 år i Ericsson bland annat varit chef för marknadsenhet Nordamerika och dåvarande affärsområde GSM. I sin tidigare roll som operativ chef har Per-Arne Sandström lett arbetet med att omstrukturera verksamheten. Han kommer även fortsättningsvis att ansvara för den pågående omstruktureringen samtidigt som han ökar sitt fokus på kundkontakter.


Karl-Henrik Sundström har 18 års erfarenhet från olika ledande positioner inom Ericsson, senast som chef för affärsområde Global Services. Karl-Henrik Sundström har även varit chef för Australien och Nya Zealand. Han har även varit Corporate Treasurer och ansvarig för kundfinansiering. Karl-Henrik Sundström har dessutom tio års erfarenhet som controller i olika verksamheter.


Sten Fornell, nuvarande finanschef, kommer att vara rådgivare i finansiella frågor till den nya verkställande ledningen fram tills dess att han lämnar bolaget vid slutet av 2003.


"Ericssons nya verkställande ledning ger oss fortsatt starkt fokus på såväl vårt omstruktureringsarbete som våra kundrelationer", säger Ericssons nye VD och koncernchef Carl-Henric Svanberg. Carl-Henric Svanberg tillträder i samband med Ericssons bolagsstämma 8 april 2003.


Ericsson formar framtidens kommunikationslösningar för Mobilt Internet och bredband genom tekniskt ledarskap. Genom att erbjuda innovativa lösningar i mer än 140 länder, hjälper Ericsson till att skapa världens mest kraftfulla kommunikationsföretag. Läs mer på www.ericsson.com/press


FÖR YTTERLIGARE INFORMATION KONTAKTA:
Henry Sténson, informationsdirektör, Ericsson
Telefon: 08-719 4044, E-post: henry.stenson@lme.ericsson.se


Pia Gideon, informationschef, Ericsson
Telefon: 0705-19 89 03, E-post: pia.Gideon@lme.ericsson.se