Ericsson ska leverera amerikanska Cingular Wireless' 3G UMTS/HSDPA nät

Cingular Wireless LLS, USAs största mobiloperatör, har valt Ericsson för att leverera och integrera Cingulars 3G-nät. Ericsson kommer att leverera en del av Cingulars kärnnät samt UMTS/HSDPA-baserad radioaccess. Kärnnätet bygger på paketdatateknik.
Press release
nov 30, 2004 21:03 (GMT +00:00)
"Vi är stolta över vår långvariga relation med Cingular som fortsätter när Cingular migrerar från GSM till 3G", säger Carl-Henric Svanberg, VD och koncernchef för Ericsson. "Vi känner oss mycket uppmuntrade av att Cingular tror på vår uthållighet och förmåga att främja dem när de ska erbjuda 3G-tjänster till sina kunder".
 
"Ericsson har det expertkunnande som krävs för att hjälpa oss leverera 3G- tjänster till ett stort antal av våra kunder", säger Ed Reynolds, chef för Cingular Wireless' Network Services. "Ericssons erfarenhet av att utveckla 3G-nät över hela världen gör dem till en ovärderlig partner när vi ska erbjuda liknande tjänster i Amerika."


Ericssons HSDPA-lösning är en naturlig och standardiserad utveckling av UMTS som kommer att förbättra den maximala nedlänkningskapaciteten till upp till 14 Mbit/s. Samtidigt mer än fördubblas systemkapaciteten inom befintligt radiospektrum. Med HSDPA kan operatörer erbjuda mer avancerade tjänster som mobilt bredband för Internet och företagsaccesser. Med de nya datahastigheterna kommer användarna att kunna ladda ner ljud, video och stora datafiler betydligt snabbare än med dagens UMTS.
 
Cingular Wireless kommer också att dra fördel av de Ericssonnät och tjänster som bolaget nyligen förvärvat genom köpet av AT&T Wireless. AT&W Wireless har tidigare i år rullat ut Ericssons UMTS-lösningar i USA.
 
Ericsson formar framtidens kommunikationslösningar för Mobilt Internet och bredband genom tekniskt ledarskap. Genom att erbjuda innovativa lösningar i mer än 140 länder, hjälper Ericsson till att skapa världens mest kraftfulla kommunikationsföretag.