Ericsson kommenterar tilläggsåtalet

Ekobrottsmyndigheten meddelar idag att man gjort ett tillägg till det åtal man i våras väckte mot vissa anställda och tidigare anställda inom Ericsson.
Press release
dec 13, 2005 10:29 (GMT +00:00)
Chefsåklagare Lage Carlström vid Ekobrottsmyndigheten i Stockholm utökar nu det åtal han i våras väckte mot några anställda och tidigare anställda inom Ericsson för försvårande av skattekontroll. Tilläggsåtalet handlar om den bokföringstekniska hanteringen av vissa betalningar från Ericsson till Bank Austria under åren 1999 och 2000.


"Tilläggsåtalet ger oss ingen anledning att ompröva vårt förtroende för någon av de åtalade som alltjämt är anställda inom koncernen", säger Henry Sténson, informationsdirektör på Ericsson i en kommentar till åtalet.


"Ingen tjänsteman på Ericsson har haft någon personlig vinning på grund av det som hänt och det finns heller inte någon anledning att tro att någon tjänsteman skulle riskera fängelse för att försöka försvåra skattekontroll. Därför har vi fortsatt förtroende för berörda, nu anställda tjänstemän", avslutar Henry Sténson.


Ericsson formar framtidens kommunikationslösningar för Mobilt Internet och bredband genom tekniskt ledarskap. Genom att erbjuda innovativa lösningar i mer än 140 länder, hjälper Ericsson till att skapa världens mest kraftfulla kommunikationsföretag.
Läs mer på: www.ericsson.com
 
FÖR YTTERLIGARE INFORMATION KONTAKTA GÄRNA


Ericsson Media Relations
Telefon: 08 - 719 69 92