Ericsson och SEB säkrar Akropols ligaspel

Ericsson och SEB går in som sponsorer för basketklubben Akropol från Rinkeby i Stockholm. Därmed kan laget, som senast gick till semifinal i årets SM-slutspel, nu ge klartecken till Basketligan (herrar) om fortsatt spel även säsongen 2005-2006. Ericsson satsar som huvudsponsor 1 miljon kronor medan SEB går in med 500 000 kronor om året under tre år.
Press release
apr 28, 2005 12:00 (GMT +00:00)
"Vi har varit ett globalt företag i snart 130 år och förmågan att kommunicera över kulturgränserna är en av de faktorer som förklarar vår framgång. Vi vill öka integrationen i Sverige. Ett sätt är att ge dessa ungdomar samma möjligheter som andra att vara med och tävla samtidigt som vi bidrar till Akropols breda fritidsverksamhet i Rinkeby, Tensta och Kista", säger Henry Sténson, informationsdirektör, Ericsson.


"Vi ser det här som en bra investering", säger Rikard Josefsson, chef region Öst i SEB. "Akropol har med stort engagemang men små medel kämpat sig till stora framgångar de senaste åren. Vi förknippas gärna med det vinnande entreprenörskapet samtidigt som samarbetet passar väl in i våra egna satsningar att attrahera nya kunder."


FÖR YTTERLIGARE INFORMATION KONTAKTA GÄRNA
Ericssons pressavdelning
Telefon: 08-719 69 92


Rikard Josefsson, regionchef SEB
Telefon: 08-763 50 00


Sten Törnsten, informationschef
SEB, division Nordic Retail & Private Banking
Telefon: 08-763 79 42, mobil 070-6296097


Om Ericsson:
Ericsson formar framtidens kommunikationslösningar för Mobilt Internet och bredband genom tekniskt ledarskap. Genom att erbjuda innovativa lösningar i mer än 140 länder, hjälper Ericsson till att skapa världens mest kraftfulla kommunikationsföretag.
 
Om SEB:
SEB är en nordeuropeisk finansiell koncern för företag, institutioner och privatpersoner. SEB har 680 bankkontor i Sverige, Tyskland, Baltikum, Polen och Ukraina. SEB har drygt 5 miljoner kunder, varav 1,9 miljoner gör sina bankaffärer över internet. Den 30 december 2004 uppgick koncernens balansomslutning till 1 591 miljarder kronor och förvaltat kapital till 886 miljarder kronor. Koncernen finns representerad i ett 20-tal länder jorden runt och har cirka 20 000 anställda.
 
Läs mer om SEB på www.sebgroup.com.