Bert Nordberg blir ordförande i Redback och Entrisphere

Press release
dec 03, 2007 13:00 (GMT +00:00)
Bert Nordberg har utsetts till ordförande i Ericssonbolagen Redback och Entrisphere från och med 1 februari 2008. Bert Nordberg är för närvarande försäljningsdirektör och vice VD. Nordberg fortsätter att vara vice VD också i sin nya roll.
 
Syftet är att öka intensiteten i Ericssons aktiviteter inom nästa generations IP-nät och att stärka ställningen för de Ericssonbolag som har sin bas i Silicon Valley. Bert Nordberg kommer att vara stationerad i San Jose, Kalifornien.


Carl-Henric Svanberg, Ericssons VD och koncernchef säger: "Bert Nordberg har varit mycket framgångsrik i sin roll som försäljningsdirektör och har betytt mycket för att vi kunnat växa vår affär med SEK 60 miljarder under åren 2004-06. Nu ska vi använda hans utmärkta ledaregenskaper till att öka intensiteten i våra aktiviteter inom nästa generations IP-nät med Silicon Valley som bas."


Nordberg blir den första personen i koncernledningen som är stationerad utomlands. En ny försäljningsdirektör kommer att annonseras senare.


Till redaktionen:
Länk till Bert Nordbergs CV och foto:


Ericsson formar framtidens kommunikationslösningar för Mobilt Internet och bredband genom tekniskt ledarskap. Genom att erbjuda innovativa lösningar i mer än 140 länder, hjälper Ericsson till att skapa världens mest kraftfulla kommunikationsföretag.
 
 
FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA GÄRNA
 
Media
Ericssons pressavdelning
Telefon: 08 719 6992
E-post: press.relations@ericsson.com
 
Investerare
Ericsson Investor Relations
Telefon: 08 719 0000
RELATED FILES