Ericsson förvärvar Mobeon och stärker sin multimediastrategi

Press release
mar 15, 2007 08:34 (GMT +00:00)
Ericsson har tillkännagett att de kommer att förvärva Mobeon AB:s verksamhet och tillgångar. Mobeon är världsledande inom komponenter för meddelandetjänster inom IP för både fasta och mobila nät.  Avtalet är ännu ett steg i Ericssons strategi att bli ledande inom multimedia. Ericsson äger redan 21 procent av Mobeon och är dessutom huvudpartner till Mobeon. CompEdge-serien inom operatörsanpassade meddelandetjänster utvecklades initial av Ericsson.
 
Mobeon, med huvudkontor i Stockholm, är ledande inom IP-baserade röst- och videomeddelanden, vilka är kärnan i Ericssons Enriched Messaging lösning och en hörnsten i Ericssons multimediastrategi.


Jan Wäreby, Senior Vice President och chef för Ericssons affärsområdet Multimedia, säger: "Röstmeddelandetjänster är en av de vanligaste meddelande tjänster som konsumenter använder sig av och Mobeon erbjuder den senaste generationen av IP-baserat meddelandesystem, förberett för både röst och videomeddelanden. Detta förvärv är en viktig del i vår strategi inom Networked Media & Messaging. Kombinationen av Ericssons och Mobeons tekniska innovation, kommer att göra det möjligt för operatörer att erbjuda sina kunder en rikare upplevelse när det gäller meddelandetjänster och multimedia".


När förvärvet är klart kommer Ericsson att snabba på utvecklingen av sin nya, horisontella meddelandestruktur, som resulterar i enklare integration av nya applikationer för meddelandetjänster, med etablerade meddelandemetoder som SMS, röstbrevlåda och MMS. På så sätt, kommer Ericsson att kunna maximera användarbasen för de nya tjänsterna.


Genom förvärvet riktar sig Ericsson mot både traditionella nät och IMS-baserade och konvergerade nät. Ericsson förväntar sig harmed att kunna utöka området för meddelandetjänster genom ett innovativt förhållningssätt till traditionella röstmeddelandetjänster.


Mobeon tillverkar huvudkomponenten för Ericssons Messaging over IP lösning (MoIP) - en IP-baserad lösning för röst- och videomeddelanden för operatörer. Den största MoIP-installationen har fler än 26 miljoner brevlådor, vilket gör den till världens största system för IP-baserade röstmeddelanden.


Mobeon har 130 anställda i Sverige och Storbritannien, samtliga kommer att integreras i Ericssons avdelning för multimedia.
 
Ericsson formar framtidens kommunikationslösningar för Mobilt Internet och bredband genom tekniskt ledarskap. Genom att erbjuda innovativa lösningar i mer än 140 länder, hjälper Ericsson till att skapa världens mest kraftfulla kommunikationsföretag.
 
 
FÖR YTTERLIGARE INFORMATION KONTAKTA


Ericsson Pressavdelning
Phone: +4687196992