Ericsson meddelar förändring i koncernledningen

  • Niklas Heuveldop utses till chef för Marknadsområde Nordamerika
  • Kvarstår som tillförordnad strategichef och chef för funktionen Technology & Emerging Business
  • Heuveldop förblir Senior Vice President och medlem av Ericssons koncernledning

Press release  |  sep 12, 2017 13:30 (GMT +00:00)

About Ericsson   #Ericssonkoncernledning

Available in English Svenska

Ericsson har utsett Niklas Heuveldop till chef för Marknadsområde Nordamerika, från och med den 12 september, 2017. Vid sidan av sin roll som strategichef och chef för funktionen Technology & Emerging Business har Heuveldop även sedan i maj 2017 varit tillförordnad chef för Marknadsområde Nordamerika. I sin nya roll kommer han att leda en organisation med 11 500 medarbetare som förser kunder i USA och Kanada med ledande teknik och tjänster.

Heuveldop kommer tills vidare även att vara tillförordnad strategichef och chef för funktionen Technology & Emerging Business.

Börje Ekholm, koncernchef och VD, säger: "Niklas har jobbat hårt för att sätta kunderna främst i Nordamerika under de senaste månaderna som tillförordnad chef för marknadsområdet. Tillsammans har vi beslutat att det bästa för våra kunder och medarbetare är att göra hans roll där permanent.”

Niklas Heuveldop, ny chef för Marknadsområde Nordamerika, säger: ”Det är en otroligt spännande marknad att jobba med, med ledande innovation och enorm skala. Vi har lyckats etablera unika partnerskap med våra kunder i Nordamerika, vilket gör det möjligt för oss att tillsammans utforska möjligheterna med ny teknik på en av de mest konkurrensutsatta marknaderna i världen. Jag ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans med våra kunder när de nu ökar takten i sin digitala transformation på väg mot 5G och sakernas internet.

Ericsson i Nordamerika etablerades 1902 i Buffalo, New York. Marknadsområdet har idag sitt huvudkontor i Plano, Texas, och har kontor på 31 platser i USA och Kanada, med större verksamhet för forskning och utveckling i Montreal. För andra kvartalet 2017 uppgick försäljningen i Nordamerika till SEK 12,5 miljarder.

Information till redaktionen

Bakgrundsmaterial och högupplösta bilder för journalistiskt bruk finns att ladda ner från  www.ericsson.com/press 

FÖLJ OSS:

www.twitter.com/ericsson
www.facebook.com/ericsson
www.linkedin.com/company/ericsson www.youtube.com/ericsson

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION:

News Center

media.relations@ericsson.com
(+46 10 719 6992)

investor.relations@ericsson.com
(+46 10 719 00 00)

Ericsson är världsledande inom kommunikationsteknik och tillhörande tjänster med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Vi har mer än 111 000 anställda och har sedan 1876 försett kunder i 180 länder med lösningar och tjänster. Tillsammans bygger vi en mer uppkopplad framtid där alla individer och alla branscher har möjlighet att nå sin fulla potential. Nettoomsättningen 2016 uppgick till 222,6 miljarder kronor (24,5 miljarder USD). Ericssons aktier är noterade på Nasdaq Stockholm och NASDAQ NewYork. Läs mer på www.ericsson.com

RELATED FILES