Ericsson meddelar förändring i koncernledningen

Tillgänglig på English Svenska

Press release
mar 12, 2019 07:00 (GMT +00:00)

Ericsson meddelar idag att Rafiah Ibrahim kommer att lämna positionen som Senior Vice President och chef för marknadsområde Mellanöstern & Afrika och ta en roll som rådgivare till vd Börje Ekholm. Rafiah Ibrahim, som har haft sin nuvarande position sedan 1 april 2017, kommer att påbörja sin nya tjänst med start 31 augusti 2019. Samma datum kommer hon att lämna Ericssons koncernledning.

Börje Ekholm, vd och koncernchef, säger: ”Rafiah har varit en viktig ledare i vår försäljnings- och leveransorganisation. I hennes senaste uppdrag har hon med framgång ansvarat för sammanslagningen av två viktiga marknader, Mellanöstern och Afrika, ökat kundvärdet och säkerställt skala och effektivitet, samt implementerat en robust operationell struktur. Rafiah har också byggt starka kundrelationer i regionen, vilket nyligen annonserade 5G-kontrakt är ett bevis på. Rafiah har varit en värdefull medlem av koncernledningen och jag ser fram emot att fortsätta jobba med henne i hennes nya roll.”

Rafiah Ibrahim började på Ericsson 1996 och har haft ett flertal chefspositioner i organisationen, de fem senaste åren som regionchef. Hon kommer att fortsätta driva den regionala agendan tills hon börjar sin nya tjänst och går över till en rådgivande roll med fokus på att bygga starka kundrelationer.

En rekryteringsprocess för Rafiah Ibrahims ersättare har inletts.

INFORMATION TILL REDAKTIONEN:

FÖLJ OSS:

Prenumerera på Ericssons pressmeddelanden här.

www.twitter.com/ericsson
www.facebook.com/ericsson
www.linkedin.com/company/ericsson

YTTERLIGARE INFORMATION:
Ericsson Newsroom

media.relations@ericsson.com
(+46 10 719 69 92)

investor.relations@ericsson.com
(+46 10 719 00 00)

Om Ericsson
Ericsson möjliggör för leverantörer av mobilkommunikation att tillvarata det fullständiga värdet av uppkoppling. Företagets erbjudande sträcker sig över områdena Networks, Digital Services, Managed Services och Emerging Business och är utvecklat för att stödja våra kunder att digitalisera sin verksamhet, öka effektiviteten och att hitta nya intäktskällor. Ericssons investeringar i innovation har möjliggjort för miljarder människor världen över att ta del av nyttan med telefoni och mobilt bredband. Ericssons aktier är noterade på börserna Nasdaq Stockholm och Nasdaq New York. www.ericsson.com

RELATERADE FILER