Skip navigation

Ericsson utser Patrick Johansson till chef för marknadsområde Mellanöstern & Afrika

Tillgänglig på English Svenska
  • Tillträder rollen den 1 augusti 2024
  • Blir medlem i koncernledningen och rapporterar till koncernchefen
Press release
Jul 02, 2024 12:00 (GMT +00:00)

Ericsson (NASDAQ: ERIC) meddelar i dag att Patrick Johansson har utsetts till ny chef för marknadsområde Mellanöstern & Afrika (MMEA) och till Senior Vice President. Patrick Johansson som för närvarande är chef för Business Control & Operations på Ericssons affärsområde Cloud Software and Services, kommer att ersätta Fadi Pharaon som i maj 2024 beslutade sig för att lämna Ericsson. Patrick Johansson kommer att tillträda sin nya roll den 1 augusti 2024 och vara baserad i Riyadh, Saudi Arabien.

Patrick Johansson som har arbetat på Ericsson sedan 1997 inom flera affärs- och marknadsområden har under karriären bott i Sverige, Korea, Indien, Österrike, Kina och Vietnam. Han har tidigare haft roller som Global Head of Sales & Commercial Management i affärsomåde Networks, som chef för kundenheten Korea såväl som ett flertal chefsroller inom Finance och Business.

Börje Ekholm, Ericssons vd och koncernchef, säger: ”Patrick har omfattande förståelse för vår teknik och affärsstrategi vilket är två avgörande och bidragande faktorer för att fortsätta säkra vår ledande branschposition. Jag är mycket nöjd med att han tar på sig den här rollen och jag ser fram emot att han blir medlem av koncernledningen.”

Patrick Johansson säger: ”Jag är hedrad och mycket glad över att få den här möjligheten. Ericsson är helt centralt för de senaste teknologitrenderna där nätverk utgör grunden för digitaliseringen av företag och samhälle. Genom att tillhandahålla fullt ut programmerbara och högpresterande nät med nätfunktionalitet som exponeras via nät-API:er, är vi branschledande. Jag ser mycket fram emot att träffa kunder och partners och att arbeta med kollegorna i marknadsområde Mellanöstern & Afrika för att skapa betydande kundvärde.”


INFORMATION TILL REDAKTIONEN:

FÖLJ OSS:

Prenumerera på Ericssons pressmeddelanden här.
Prenumerera på Ericssons bloggar här
https://twitter.com/ericsson
https://www.facebook.com/ericsson
https://www.linkedin.com/company/ericsson

YTTERLIGARE INFORMATION:
Ericsson Newsroom
media.relations@ericsson.com  (+46 10 719 69 92)
investor.relations@ericsson.com  (+46 10 719 00 00)


OM ERICSSON:
Ericssons högpresterande nätverk kopplar upp miljarder människor varje dag. I nästan 150 år har vi varit pionjärer inom teknikutveckling för kommunikation. Vi erbjuder mobil kommunikation och uppkopplingslösningar till tjänsteleverantörer och företag. Tillsammans med våra kunder och partners gör vi morgondagens digitala värld till verklighet. www.ericsson.com