Globen byter namn till Ericsson Globe

Press release
feb 02, 2009 09:00 (GMT +00:00)
Globens nya officiella och internationella namn står nu klart - Ericsson Globe. Namnändringen sker idag i samband med att det tioåriga samarbetet mellan Stockholm Globe Arenas och Ericsson träder i kraft.

Globen stärker genom samarbetet sin ställning som ledande arena i Sverige och övriga Skandinavien.
 
Med samarbetet vill Ericsson markera att Stockholm är företagets hemstad samtidigt som man bidrar till en arena i världsklass. Ericsson bjöd in hela landet till att föreslå Globens nya officiella namn. Sammanlagt kom över 300 förslag in via Ericssons webbsida och valet föll på Ericsson Globe.


Både Stockholm Globe Arenas och Ericsson ser stora möjligheter i att tillsammans kunna göra Ericsson Globe till framtidens arena.


-          Ericsson har arbetat med interaktiva och multimediala arenalösningar i andra delar av världen, allt från kommunikationslösningar inne i arenorna till att skapa möjlighet för besökaren att se repriser direkt i mobilen, säger Henry Sténson, informationsdirektör på Ericsson. Med olika mobila lösningar hoppas vi kunna bidra till att göra besöket i Ericsson Globe till en oförglömlig upplevelse.


-          Tillsammans med Ericsson stärker vi vår konkurrenskraft och kommer kunna fortsätta att skapa minnen för livet för besökare i alla åldrar. Det är viktigt för att positionera Stockholm som en evenemangsstad i världsklass, säger Ninna Engberg, VD för Stockholm Globe Arenas. Vi fortsätter resan mot att skapa framtidens arena och mötesplats.


Rörlig bild (Nya logotypen projiceras på utsidan av Ericsson Globe):
För tillhörande rörlig bild, broadcast-standard video, gå in på www.thenewsmarket.com/StockholmGlobeArenas, där du också kan registrera dig om du inte tagit emot en rörlig pressmeddelande tidigare. Frågor skickas i ett mail på engelska till journalisthelp@thenewsmarket.com.
För frågor kontakta:
Marie Lindqvist, kommunikationschef Stockholm Globe Arenas
Tel: + 46 8 508 353 23
E-post: marie.lindqvist@globearenas.se


Ericssons pressavdelning
Tel: +46 10 719 69 92
E-post: press.relations@ericsson.com


Om Stockholm Globe Arenas
Våra fyra arenor Ericsson Globe, Annexet, Hovet och Söderstadion har tillsammans kapacitet för cirka 44.400 besökare. Här tar vi emot världsartister som Celine Dion, Bruce Springsteen och Justin Timberlake. Vi genomför stora mästerskap som Inomhus-EM i friidrott och Basket EM samt megaevenemang som Monster Jam och Stockholm International Horse Show. Med cirka 300 genomförda evenemang per år och 1,4 miljoner besökare är vi det i särklass största och mest flexibla evenemangsområdet i Skandinavien. Stockholm Globe Arenas ägs av AEG Facilities.
 
 
Om Ericsson
Ericsson är den ledande leverantören av utrustning och tjänster till telekomoperatörer i hela världen. Ericsson är marknadsledande inom 2G och 3G och är störst i världen inom drift och underhåll av mobilnät, en position som givit Ericsson förtroendet att ansvara för driften av nät med drygt 250 miljoner användare. Bolagets erbjudande omfattar fullständiga infrastrukturlösningar för såväl fast och mobil telefoni samt bredband. Dessutom erbjuder Ericsson lösningar inom multimedia för operatörer, företag och utvecklare. Genom det samägda bolaget Sony Ericsson får världens mobilanvändare tillgång till telefoner med alla de senaste funktionerna.
 
Ericsson närmar sig sin vision "kommunikation för alla" genom fokus på innovation och teknologi och där hållbar utveckling är en viktig del i bolagets arbete. Med verksamhet i 175 länder och fler än 70 000 anställda hade Ericsson en intäkt under 2008 på 209 miljarder kronor. Ericsson grundades 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Aktien är noterad på OMX Nordiska Börs Stockholm och NASDAQ.
 
För mer information, se www.ericsson.com eller www.ericsson.mobi