Per Borgklint ny chef för Ericssons affärsområde Multimedia

Press release
jun 07, 2011 05:45 (GMT +00:00)
Foto 1 Per Borgklint
  • Tillträder den 7 juni
  • Medlem i Ericssons koncernledning

Ericsson meddelar i dag att Per Borgklint blir Senior Vice President och chef för affärsområdet Multimedia från och med i dag den 7 juni. Per Borgklint är för närvarande VD för telekomoperatören Net1 (Ice.net).

Affärsområdet Multimedia grundades 2007 och utvecklar och levererar mjukvarubaserade lösningar för att hjälpa kunder att leverera tjänster med till hög kvalitet slutkonsumenter. Med OSS/BSS, TV och mobila applikationer får konsumenten en användarupplevelse som är specialanpassad för dem. Exempelvis: en räkning, personliga erbjudanden och bättre kontroll över hur mycket de spenderar på olika mobila tjänster som de använder via exempelvis läsplattor, smartphones och datorer.

Hans Vestberg, koncernchef och VD på Ericsson säger: "Två av fokusområdena för affärsområdet Multimedia är vårt OSS/BSS-erbjudande och vår TV-affär. Med erfarenhet från både operatörer och från TV-branschen så kommer Per att bli ett viktigt tillskott i vårt arbete att utnyttja potentialen i affärsområdet Multimedia fullt ut."

Per Borgklint: "Jag ser fram emot att börja på Ericsson och med att få fortsätta arbetet med att bygga Ericssons ledande position inom affärsområdets olika fokusområden."  

Borgklint kommer närmast från den svenska telekomoperatören Net1 (Ice.net), där han är VD. Han har tidigare varit VD för Canal Plus i Norden. Han har även varit VD för den Nederländska operatören Versatel samt haft ett flertal ledande positioner på Tele2. Han är civilekonom med en examen i finansiering och marknadsföring från Jönköpings internationella handelshögskola.

Per Borgklint kommer att ingå i Ericssons koncernledning.
   
Information till redaktionen

Per Borgklints foton och biografi:

http://www.ericsson.com/thecompany/corporate_governance/company_management/per_borgklint

Pressmeddelande: Jan Wäreby ny försäljningsdirektör

http://www.ericsson.com/se/thecompany/press/releases/2010/12/1470112

Ericssons videomaterial finns att ladda ner från www.ericsson.com/broadcast_room

 

Ericsson är den ledande leverantören av utrustning och tjänster till telekomoperatörer i hela världen. Ericsson är marknadsledande inom mobilteknologi för 2G, 3G och 4G, har en ledande position inom drift och underhåll av mobilnät, och ansvarar för driften av nät med drygt 2 miljarder användare. Bolagets erbjudande omfattar fullständiga infrastrukturlösningar för såväl fast som mobil telefoni, tjänster, mjukvara, bredband och multimedialösningar för telekomoperatörer, företag och media. Genom de samägda bolagen Sony Ericsson och ST-Ericsson får världens mobilanvändare tillgång till telefoner med alla de senaste funktionerna.

Ericsson närmar sig sin vision "att vara den drivande kraften i en kommunikationsintensiv värld" genom fokus på innovation och teknologi och där hållbar utveckling är en viktig del i bolagets arbete. Med verksamhet i 180 länder och fler än 90 000 anställda hade Ericsson en intäkt under 2010 på 203,3 miljarder kronor. Ericsson grundades 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm och NASDAQ New York.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA GÄRNA

Ericsson Corporate Public & Media Relations
Telefon: +46 10 719 69 92
E-post: media.relations@ericsson.com

Ericsson Investor Relations
Telefon: +46 10 719 00 00
E-post: investor.relations@ericsson.com

Ericsson offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 7 juni 2011 kl. 07.45.

 

RELATED FILES
RELATED IMAGES