Skip navigation

Ericsson utser Andres Vicente till chef för marknadsområde Sydostasien, Oceanien och Indien

Tillgänglig på English Svenska
  • Tillträder rollen den 1 maj 2024
  • Medlem i Ericssons koncernledning och rapporterar till koncernchefen
Press release
Mar 20, 2024 11:00 (GMT +00:00)

Ericsson (NASDAQ: ERIC) meddelar i dag att Andres Vicente har utsetts till chef för marknadsområde Sydostasien, Oceanien och Indien och till Senior Vice President. Andres Vicente som för närvarande är chef för kundenheten för Iberia inom marknadsområde Europa och Latinamerika, kommer att efterträda Nunzio Mirtillo som går i pension vilket meddelades i oktober 2023. Andres Vicente kommer att tillträda sin nya tjänst den 1 maj 2024 och vara baserad i Singapore.

Andres Vicente har omfattande erfarenhet från telekomindustrin och har arbetat på Ericsson sedan 2021. Han har tidigare arbetat på Vodafone i 25 år i kommersiella roller där han varit chef för marknadsföring och försäljning och för olika marknadssegment.  

Börje Ekholm, Ericssons vd och koncernchef, säger: ”Jag är mycket glad över att Andres tar sig an det här uppdraget. Hans kunskap om vår industri och djupa förståelse för de kommersiella aspekterna som är avgröande för vår fortsatta framgång kommer att visa sig mycket värdefulla för mig och kollegorna i marknadsområdet.”

Andres Vicente säger: ”Jag är hedrad över att få ta på mig den här nya rollen. Ericssons ambition är att leda i en öppen värld och jag är stolt över att vara delaktig i att skapa långsiktigt värde och att driva positiv förändring, både i vår industri och i samhället i stort. Marknadsområde Sydostasien, Oceanien och Indien är ett av de mest spännande tillväxtområdena för Ericsson och medarbetarna är mycket handlingskraftiga. Det ska bli mycket spännande att snart arbeta tillsammans med dem och med våra kunder för att tillsammans skapa innovationer som kommer att forma vår industri och möjliggöra ömsesidig framgång.”

INFORMATION TILL REDAKTIONEN:

FÖLJ OSS:

Prenumerera på Ericssons pressmeddelanden här.
Prenumerera på Ericssons bloggar här
https://twitter.com/ericsson
https://www.facebook.com/ericsson
https://www.linkedin.com/company/ericsson

YTTERLIGARE INFORMATION:
Ericsson Newsroom
media.relations@ericsson.com  (+46 10 719 69 92)
investor.relations@ericsson.com  (+46 10 719 00 00)


OM ERICSSON:
Ericsson möjliggör för leverantörer av mobilkommunikation att tillvarata det fullständiga värdet av uppkoppling. Företagets erbjudande sträcker sig över områdena Networks, Cloud Software och Services, Enterprise Wireless Solutions, Global Communications Platform, samt Technologies och New Businesses. Dessa är utvecklade för att stödja våra kunder att digitalisera sin verksamhet, öka effektiviteten och att hitta nya intäktskällor. Ericssons investeringar i innovation har möjliggjort för miljarder människor världen över att ta del av nyttan med telefoni och mobilt bredband. Ericssons aktier är noterade på börserna Nasdaq Stockholm och Nasdaq New York. www.ericsson.com