Skip navigation

Ericsson meddelar förändring i koncernledningen

Tillgänglig på English Svenska

Ericsson (NASDAQ: ERIC) meddelar i dag att Fadi Pharaon, Senior Vice President och chef för marknadsområde Mellanöstern & Afrika, har beslutat sig för att lämna Ericsson för nya utmaningar. Fadi Pharaon som har haft sin nuvarande tjänst sedan 2019 har arbetat på Ericsson i 26 år i ett flertal chefspositioner. Han kommer att lämna Ericsson i slutet av augusti och en efterträdare kommer att utses.

Press release
May 10, 2024 07:15 (GMT +00:00)

Börje Ekholm, Ericssons vd och koncernchef, säger: ”Fadi har med sin omfattande kunskap om vår industri, kundfokus, affärssinne och ledarskapsförmåga bidragit väldigt mycket till Ericsson. Jag önskar honom allt gott framöver.”

Fadi Pharaon säger: ”Det har varit en ära att få vara en del av Ericssons koncernledning och att få leda marknadsområde Mellanöstern & Afrika vid sidan av alla begåvade kollegor. Jag känner mycket starkt för Ericsson och är tacksam för alla möjligheter som jag har fått. Jag kommer följa Ericsson i företagets fortsatta utveckling och genomförande av strategin att stärka ledarskap inom mobilnät, driva en fokuserad expansion på företagsmarknaden och fortsatt omvandling av företagskulturen.”


INFORMATION TILL REDAKTIONEN:

FÖLJ OSS:

Prenumerera på Ericssons pressmeddelanden här.
Prenumerera på Ericssons bloggar här
https://twitter.com/ericsson
https://www.facebook.com/ericsson
https://www.linkedin.com/company/ericsson

YTTERLIGARE INFORMATION:
Ericsson Newsroom
media.relations@ericsson.com  (+46 10 719 69 92)
investor.relations@ericsson.com  (+46 10 719 00 00)


OM ERICSSON:
Ericsson möjliggör för leverantörer av mobilkommunikation att tillvarata det fullständiga värdet av uppkoppling. Företagets erbjudande sträcker sig över områdena Networks, Cloud Software och Services, Enterprise Wireless Solutions och Global Communications Platform. Dessa är utvecklade för att stödja våra kunder att digitalisera sin verksamhet, öka effektiviteten och att hitta nya intäktskällor. Ericssons investeringar i innovation har möjliggjort för miljarder människor världen över att ta del av nyttan med telefoni och mobilt bredband. Ericssons aktier är noterade på börserna Nasdaq Stockholm och Nasdaq New York. www.ericsson.com