Stella Medlicott utnämnd till Senior Vice President och chef för Marketing & Corporate Relations

Tillgänglig på English Svenska

Press release
jun 04, 2019 07:00 (GMT +00:00)
  • Tillträder rollen den 10 juni 2019
  • Medlem i Ericssons koncernledning och rapporterar till koncernchefen

Stella Medlicott har utnämnts till Senior Vice President och chef för koncernfunktionen Marketing & Corporate Relations på Ericsson samt medlem i koncernledningen. Hon tillträder rollen den 10 juni 2019. Stella Medlicott är för närvarande Vice President, Marketing & Communications and Government & Industry Relations, för marknadsområdet Europa och Latinamerika.

Börje Ekholm, VD och koncernchef, säger: ”Med introduktionen av 5G går vi in i en spännande tid i vår bransch. Vår förmåga att skapa differentiering i marknaden och tydligt uttrycka värdet vi skapar för våra kunder samt att bygga starka relationer med våra intressenter kommer att vara avgörande för att bygga en stark marknadsposition i branschens nästa utvecklingsfas. Stella har rätt bakgrund, erfarenhet och förmåga att leda detta arbete framåt och jag är väldigt glad att se henne kliva in i denna roll."

Stella Medlicott säger: ”Jag ser verkligen fram emot den här spännande nya rollen och att få arbeta tillsammans med både det globala marknadsförings- och kommunikationsteamet och koncernledningen. Mobilindustrin genomgår för närvarande stark förändring drivet av 5G, vilket skapar både innovation och nya afffärsmöjligheter även i andra branscher.

För att vi ska kunna utnyttha vårt tekniska ledarskap inom 5G är det av agörande vikt att vi är lika skickliga på marknadsföring och kommunikation. ”Stella Medlicott har fil kand i samhällsvetenskap och en examen i marknadsföring. Hon har över 25 års erfarenhet inom marknadsföring i större IT-, telekom- och medieföretag. Stella Medlicott kom till Ericsson 2014 genom förvärvet av Red Bee Media, där hon hade rollen som Chief Marketing Officer.

Som ledamot av Ericssons koncernledning ersätter Stella Helena Norrman från och med den 10 juni 2019. Som meddelats den 16 januari 2019, kommer Helena Norrman, nuvarande Senior Vice President och chef för gruppfunktionen Marketing & Corporate Relations att lämna företaget i slutet av juni efter mer än 8 år i koncernledningen.

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

FÖLJ OSS:

Prenumerera på Ericssons pressmeddelanden här.

www.twitter.com/ericsson
www.facebook.com/ericsson
www.linkedin.com/company/ericsson

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION:

Ericsson Newsroom

media.relations@ericsson.com
(+46 10 719 69 92)

investor.relations@ericsson.com
(+46 10 719 00 00)

Om Ericsson

Ericsson möjliggör för leverantörer av mobilkommunikation att tillvarata det fullständiga värdet av uppkoppling. Företagets erbjudande sträcker sig över områdena Networks, Digital services, Managed Services och Emerging Business och är utvecklat för att stödja våra kunder att digitalisera sin verksamhet, öka effektiviteten och att hitta nya intäktskällor. Ericssons investeringar i innovation har möjliggjort för miljarder människor världen över att ta del av nyttan med telefoni och mobilt bredband. Ericssons aktier är noterade på börserna Nasdaq Stockholm och Nasdaq New York. www.ericsson.com.